Vad brinner du för?..

...fick jag som fråga av stina för några veckor sedan. "Humm, jadu hur menar du då? Jo, men att du känner liksom att du vill lägga tid och satsa på, en hobby typ". Typ så löd definitionen till "att brinna för något". Mitt svar blev vad jag har brunnit för och väldigt oklart vad jag brinner för idag. Eller självklart brinner jag för familj och vänner, min tro, plugget, mm. Det går dock inte under definitionen. Vad jag har brunnit för är helt klart fotbollen. Året innan jag flyttade upp till Hemavan spelade jag i Gathiod och satsade stenhårt på att vara med på träningar och matcher. Det var tufft, hårt och jobbigt inte minst långt bort. Men jag var i god form och har lärt mig mycket av vad det gäller att pressa sig själv och att vara tvungen att prioritera. Självklart var det kul också och bättre på fotboll blev jag allt. Det tog mycket tid och den tiden togs bort från andra håll. Det var vad jag brann för då men nu känner jag inte samma vad det gäller fotbollen. Det är kul och jag nöjer mig med att spela för att det är just kul. 
 
Efter att jag flyttat från Hemavan inser jag hur mycket jag saknar fjäll- och friluftslivet. Att vara ute bland berg, toppar och dalar är något bland det bästa jag vet. Det är så vackert året runt och det finns så mycket att göra. Vandra, toppbestigningar, njuta av utsikt, åka skidor, topptura och ha det helt fantastiskt bra tillsammans med andra och själv för den delen också. Så mitt svar blir nog att vara en fjäll- och friluftselin. Jag längtar så efter nästa äventyr nu vad det än blir. Jag ska nog be Stina ta med mig till oupptäckta ställen i vårt kära Umeå. 
 
Annars idag har vi börjat på ett nytt området "kolföreningarnas kemi" och jag har nördat in mig på massa kolföreningar som denna typ av kemi innebär. I morgon är jag laddad för än mer nördande! Jag tog mig en joggingtur förut i regnet och det bara rann av mig när jag kom innenför dörren ,men om vad syrerik och skön luften är i regnet.
 
Hoppas ni har det bra där ute! Hojhoj!